Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde sel ve heyelan... 1 kişi kayıp

This browser does not support the video element.

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde etkili olan sağanak sel ve heyelana neden oldu. Sele kapılarak gözden kaybolan otomobildeki Muhittin S.'nin bulunması için arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

İlçede akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış Güllüce Mahallesi'nde sele neden olurken, Muhittin S.'nin kullandığı otomobil sulara kapıldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve arama- kurtarma ekipleri sevk edildi. Arama sonucu otomobile ulaşılırken, araçta olduğu öğrenilen Muhittin S. için ise arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Sel ayrıca Bünyan ilçesi ile Güllüce Mahallesi arasındaki yolda heyelana neden oldu. Heyelan sonrası yol ulaşıma kapandı. Ekiplerin çalışması sonrası yolun bir kısmı ulaşıma açıldı. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Vali Çiçek'ten açıklama

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de sosyal medya hesabından sele ilişkin açıklamada bulundu. Vali Çiçek açıklamasında şöyle dedi:

"Bünyan ilçemizde yaşanan sel felaketi nedeniyle bazı vatandaşlarımızın mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz derhal çalışmalara başlamış, mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılmıştır. Kayıp bir vatandaşımızı arama çalışmaları ise halen devam etmektedir."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'tan açıklama

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç olay sonrası açıklamalarda bulundu. Büyükkılıç "Tüm imkanlarımızla ve ekiplerimizle birlikte Bünyan’dayız.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada "Şiddetli yağışlar sonrası Bünyan ilçemizde oluşan sel felaketi sonucu Genel Başkan Vekilimiz Mustafa Elitaş, Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Hulusi Akar, Valimiz Gökmen Çiçek, İl Başkanımız Fatih Üzüm ve Bünyan Belediye Başkanımız Selahattin Metin ile birlikte vatandaşlarımızın yanındayız.

Büyükşehir itfaiyemiz, KASKİ, Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın ekip ve ekipmanları, AFAD, İHH ve STK’larımız ile yaraları hızlıca sarıyoruz.

Bugün yaşadığımız sel felaketi hepimizi derinden etkiledi. Ancak biliyorum ki, dayanışma ve kararlılıkla bu zorluğun üstesinden geleceğiz.

Ekiplerimizle birlikte sahadayız; yaraları hızla saracağız. Birlikte daha güçlü olacağız.

Genel Başkan Vekilimiz Mustafa Elitaş, Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Hulusi Akar, Valimiz Gökmen Çiçek, İl Jandarma Komutanımız Tuğgeneral Hakan Dedebağı, Bünyan Kaymakamımız Turgut Gülen, İl Başkanımız Fatih Üzüm, MHP İl Başkanımız Seyit Demirezen, Bünyan Belediye Başkanımız Selahattin Metin ve tüm arama kurtarma ekiplerimiz ile birlikte çalışıyoruz." dedi.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER