Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Gazeteci Murat Ağırel’e tehdit: Öldürülmem için ihale açılmış

Gazeteci Murat Ağırel, maskeli bir kişinin gönderdiği videolu tehdit mesajına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağırel, “Öldürülmem için ihale açılmış, videodaki kişi ‘Bir vekil ihale etti’ diyor. Kim bu vekil? Niye kimse açıklama yapmıyor" dedi.

Murat Ağırel kendisine gönderilen ve ölümle tehdit edildiği videoyu X hesabından paylaştı.

Videoda yüzü maskeli ve güneş gözlüğü takan bir kişi, Ağırel’in öldürülmesi için ihale açıldığını ve infaz emrinin verildiğini iddia etti.

Ağırel tehdide ilişkin canlı yayında konuştu.

Ağırel şunları söyledi:

Daha önce bir mafya grubunun öldürme talimatı aldığını öğrenmiştim. Bu ihbarı her yere bildirdim. İddianın arkasında olan ismi biliyoruz ama ‘Akla hayale sığmıyor’ dedik. Baktık ki başka biri var ve infaz kararından bahsediyor.

Ağırel, Şule Aydın’ın “Emniyet raporlarında senin öldürüleceğine dair raporlar var yani” sorusu üzerine “Evet ben bunu doğrulattım, hiçbir adım atılmadı” yanıtını verdi.

Ağırel şöyle devam etti:

Biliyorsunuz benim evimin videosu çekildi, aracıma zarar verildi, tehditler geldi. Ben videoların hepsini savcılığa verdim. Emniyet ilgilendi ama savcılık kamera görüntülerini bile almadı. Hiçbir adım yok. Video kayıt falan toplanmadı. Bununla ilgili emniyetle her şeyi paylaştım.

Silah başvurusunda bulundum. Silahlanmaya karşıyım ama toplu bir yerde tehditler de aldık. Başvuru da bulundum. Ağır cezada yargılandığım için vermediler. Valiliğe form doldurdum gene bir şey yok. Bugünle ilgili de kimse ilgilenmedi.

Karşılık alamıyorum. Savcılık evin önündeki kamera kaydını almadı. Görevini yapanlara saygımız sonsuz ama sana bir iddia gelmiş. ‘Bakanlar gerekeni yapacağız’ demiş ama savcı dosyayı kapatmak için her şeyi yapıyor. Evimi izlemeye gelenler var. Video çekiyorum emniyet müdürünü arıyorum geliyorlar ‘Onlar içki içenlermiş’ diyor. Ben her gece 3.00, 4.00’te uyuyorum

‘Videoyu eşim fark etti’

Bir gazetecinin eşinin neler yaşadığını anlatmak için canlı örnek. Eşim hakkımda neler var diye bakıyor ve birinin beni etiketlediğini görüyor. O kişinin hesabına bakıp bu videoyu görüyor. Ben izledim. o kişi ‘Murat Ağırel hakkında infaz kararı verildi. Bu kararı ilk önce aldım. Basına düşer diye vazgeçtim sonra tekrar aldım’ diyor. Yalan da söylüyor olabilir. Ben ya bunlardan ya da Ankara’dan öğreneceğim.

‘İki grup birbiriyle çatışıyor’

‘Botokslu başkan’ dediği Mahsun Kuruçay. Osmanlı Ocakları’nın İzmir’de kurucusu olarak belirtiliyor. Karşısındaki kişiyi tanımıyorum ama Sevenler grubundaymış. Emniyete sorduğum konuya vakıf olduklarını söylediler. İki grup birbiriyle çatışıyor.

Benim ismimi boşverin, ‘Bir vekil sana bunu ihale etti’ diyor. Kim bu vekil? Ankara’dan biri bunu istemiş, karşı tarafa bildirmiş. O önce kabul etmiş sonra vazgeçmiş. İki ay önce beni mafya grubundan biri aradı; açık açık ‘Bu emir bana geldi ama ben yapmayacağım sana bunu yapacaklar’ dedi.

‘Havala’yı yazdım uğraşmaya başladılar’

Bu iş ne karşılığında kime ne yaptırmak istiyorlar biliyor musun; ben söyleyeyim, Havala kitabını yazdım. Uyuşturucu baronları kara paracılar, hırsızlar, tarikat-cemaat bağlantılı adamlar. Ben bunu yazdığım anda hepsi benle uğraşmaya başladı.

Hodri meydan diyorum hepsine. Ama bunu araştıracak olan Devlet. Devlet Dilruba için nasıl 15 dakika içinde ayağa kalkıyorsa bu durum için de kalkacak. Adam video yayınlayıp ‘Ölüm emrin verildi’ diyor? Hangi vekil verdi? diyor. Niye şimdi kimse açıklama yapmıyor.

KRT ailesi olarak özgür basına yönelik hiçbir tehdidi kabul etmediğimizi bildiririz.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER