This browser does not support the video element.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2024-2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Levant kalite fındığın kilogramı 130 TL, Giresun kalite fındığın fiyatı 132 TL olarak belirlendi. Giresun’da CHP taradından düzenlenen Fındık Mitingine katılan üreticiler fındık alım fiyatını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.
Ali Rıza Yaylı isimli fındık üreticisi, fındık fiyatının az olduğunu belirterek, "Çok düşük bir fiyat açıkladı. Onlar o fiyatı kendilerine alsınlar, 160 liradan aşağı fındık olmaz. Bizim hakkımız 160 liradan yukarısı. Özgür Özel bizim için gerçek lider ve genel başkanımız. Saygı duyuyoruz ve seviyoruz kendisini. 130 lira fındık için düşük bir fiyat, bundan Ak Parti düşünsün, biz düşünmeyeceğiz artık. 160 liradan aşağı fiyat verenler utansın" dedi.
Nuran Güvelioğlu ise hak ettikleri bir fiyat istediklerini belirterek, "Fındık fiyatlarının normal olmadığını düşünüyorum çünkü hak edilen bir fiyat değil. Bu çok makul bir fiyat değil, insanlar ne yapsın bu şekilde, üretici ne yapmalı, olmaz. İstediğimiz bir şey değil daha yüksek, daha düzgün ve dürüstçe hak ettiğimiz bir fiyat istiyoruz" dedi.
Abdullah Karaca, "Genel başkanımız söylüyor görüyorsunuz 165-180 lira arasında olması gerekiyor. Az. Bu üreticiye yazık o kadar. Genel başkanımız cumhurbaşkanı olacak ondan sonra bakacağız" ifadelerini kullandı.
İsmail Çiçek isimli vatandaş, açıklanan fiyatın hayal kırıklığı olduğunu ifade ederek şu ifadeleri kullandı:
"Maalesef hayal kırıklığı biz 170- 180 lira bekliyorduk ama 130 lira, 132 lira hayal kırıklığı. Her zaman garibi mahkûm ediyorlar, vuruyorlar kafasına. Yapacak bir şey yok inşallah gelir CHP kurtarır bizi. Seneye de olmaz 150’yi geçmez, 150’yi 160’ı geçmez yine. Emekliyi mahkûm eden adam fındık üreticisini de her zaman zarara uğratır."
Çiftçi Hasan Akbaş ise şöyle konuştu:
"Her zaman olduğu gibi hiç kimse çiftçinin derdine derman olmaya çalışmıyor. Gübrenin tonu 20 bin, 30 bin lira. İlaçlama maaliyeti, işçilik maliyeti 120 liranın üzerinde maliyeti var, bunun altından çiftçi çıkamaz, mümkün değil. Ben Samsun’dan geldim, Samsun çiftçisiyim malesef yok. Bence çiftçi onun altından kalkamaz bu gidişle. Gübrenin maliyeti, ilaçlamanın maliyeti ama ekonomik şartlar zorlar bu çiftçiyi."