Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Destici: Talepler karşılanırsa ınstagram açılır, karşılanmazsa açılmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin İstanbul İl İstişare toplantısına katıldı. Toplantıda Instagram'a dair açıklamalar yapan Destici, “Türkiye'nin taleplerini karşıladıkları zaman; ki bu talepler haklı taleplerdir, Instagram açılır, karşılamazlarsa açılmaz. Bu kadar basit, biz de şu anda bu tavrı doğru buluyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP İstanbul İl İstişare Toplantısı'na katıldı. Ümraniye'de bulunan Tantavi Sosyal Tesisi'nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Destici, İsmail Haniye için yas ilan edilmesi, Katar'da düzenlenen cenaze töreni, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları ve Instagram'a getirilen erişim engeline yönelik açıklamalarda bulundu. Destici, “Tabi ki, Türk'üz tabi ki Müslümanız bunu dediğimiz zaman da son dönemde bazı tipler rahatsız olmaya başladı. Türk'üz, Müslümanız burası bir Türk İslam devletidir ve Türk İslam ülkesidir diyorum rahatsız oluyorlar. Ne kadar rahatsız olursanız olun burası bin yıldan fazla bir süredir Türk Müslümanların yurdudur. Türk İslam devletleri bu coğrafyada hüküm sürmüştür bugün de devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir ama işin esası burası bir Türk İslam devletidir. Müslüman Türklerin devletidir. Tabi onun için de Doğu Türkistan'dan Filistin'e bizim hassasiyetimiz vardır" dedi.

“SÖZLERİ KIYMETLİ VE DEĞERLİDİR"

Destici, “Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde Rize'de yaptığı konuşmada, 'Nasıl Libya'ya, nasıl Karabağ'a müdahale etmişsek yeri geldiğinde Gazze'ye de İsrail'e de müdahale edilir sözleri kıymetli ve değerlidir" dedi. İsmail Haniye'nin Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen cenaze merasimine katıldıklarını belirte Destici, “Meclis Başkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Dışişleri Bakanımız, MİT Başkanımız, otuzun üzerinde milletvekili, çeşitli siyasi parti genel başkanlarıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti en üst düzeyde katılım gösterdi. Katar hükümetinin de gerekli hassasiyeti gösterdiğine de şahitlik ettik çünkü bizzat Katar Emiri, Başbakanıyla birlikte cenaze merasiminde yer aldı. Ama, maalesef burada Filistin Devlet Başkanını, Mahmut Abbas'ı göremedik. Mevcut Filistin Hükümetinin üst düzey yöneticilerini, bazı İslam ülkelerinin temsilcilerini göremedik. İşte Filistin'in en büyük zafiyeti budur. Birlik olamamak ve birbirine sahip çıkamamak" diye konuştu.

“İNÖNÜ YUNANİSTAN BAŞBAKANI İÇİN YAS İLAN ETMİŞ"

Destici, “İsmail Haniye'nin şehadeti üzerine Cumhurbaşkanımız tarafından 1 günlük yas ilan edildi. Bakıyoruz bazı parti genel başkanları, üstelik milliyetçi kimlikleriyle öne çıkmaya çalışan parti genel başkanları ve diğerleri bunu eleştiriyorlar. Peki, İnönü döneminde Yunanistan Başbakanı Metaksas için yas ilan etmiş İnönü 1941'de, 1945'te ABD Başkanı, 1947'de Danimarka Kralı için etmiş. Yine, 1947'de Yunan Kralı 2. Yorgos için yas ilan etmiş. Sen bunun Başbakanı ve Kralı için yas ilan edilirken ya da geçmişte de olsa yas ilan edilmesine ses çıkarmıyorsun ama İsmail Haniye gibi Filistin davasının en önemli liderlerinden birisi Siyonistlerin terörist devleti İsrail tarafından şehit ediliyor. Mahzun ve mazlum bir şehit, ve bunun için yas ilan edilmesine karşı çıkıyorsunuz. Ne diyeyim, demek ki sizin vicdanınız kurumuş" ifadelerini kullandı.

“LGBT'YE NASIL SAHİP ÇIKILDIĞINI GÖRDÜK"

Paris'te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında yaşananlara da değinen Destici, "Olimpiyatların nasıl açıldığını gördük, dünyanın nereye götürülmeye çalışıldığını gördük. Hristiyanlıkla nasıl dalga geçildiğini gördük, aslında Hristiyanlık üzerinden, aslında dini aşağılamak, alay etme var, hafife alma var. Hristiyanlık adı altında tüm dinlere karşı yapılmış bir terbiyesizlik var. LGBT'ye nasıl sahip çıkıldığını gördük, trans sporculara nasıl sahip çıkıldığını gördük. Bu şartlarda mücadele eden tüm sporcularımızı da tebrik ediyorum. Madalya kazananları ve madalya yolunda olanları ayrıca tebrik ediyoruz, çünkü çok zor şartlar altında mücadele ediyorlar" şeklinde konuştu.

“TÜRK DEVLETİ ELBETTE BUNA SESSİZ KALMAZ"

Instagram'a yönelik erişim engeliyle ilgili de konuşan Destici, “Bazı kesimler şöyle istiyor; Türkiye aleyhine, Türk Devleti ve Milleti aleyhine her türlü paylaşıma müsaade ediliyor ama Siyonistlerle, Netanyahu ile batının sembol isimleriyle ilgili birisine çatarsan senin hesabın askıya alınıyor. Senin paylaşımın senden habersiz kaldırılıyor. Ya da hesabın kapatılıyor. Türkiye herhalde buna göz yummayacaktır. Eğer, Instagram ya da Twitter ya da Facebook kendi düşüncesiyle, kurduğu sistemle bizi yönetmeye ya da bir daire içerisinde sıkıştırmaya çalışacaksa Türk Devleti elbette buna sessiz kalmaz. Biz niye Instagram, Facebook ya da Twitter'ın belirlediği bir alan içerisinde niye oynayalım? Eğer kurallar baştan belliyse elbette ki o kuralları kabul edersen bu alanlara ülkende müsaade edersin. Ama siz baştan koyduğunuz kuralların dışına çıkar ve ayrımcılık, tarafgirlik yaparsanız, İslam'ın Türkiye'nin aleyhinde olur da Türk düşmanlarının lehinde olursanız ya da bizim inancımıza kültürümüze uygun olmayan davranışları ya da bize hakaret edenleri, zulmedenleri, bizde soykırım yapanları eleştirdiğimizde sayfalarımızı askıya alırsanız elbette ki buna da boyun eğmeyiz" dedi.

“INSTAGRAM'I, FACEBOOK'U SAVUNDUĞUNUZ KADAR BİR İNANCINIZI, MİLLETİNİZİ, DEVLETİNİZİ SAVUNUN"

Destici, “Onun için, Türkiye'nin taleplerini karşıladıkları zaman, ki bu talepler haklı taleplerdir; Instagram açılır, karşılamazlarsa açılmaz. Bu kadar basit, biz de şu anda bu tavrı doğru buluyoruz. Bakıyorum yine bizim böyle milliyetçi diye ortaya çıkan parti liderleri ya da siyasetçiler şartsız, şüphesiz Instagram'ı, Facebook'u savunuyorlar. Instagram'ı, Facebook'u savunduğunuz kadar bir inancınızı, milletinizi, devletinizi savunun" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER