Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Manyas’ın altyapısını yeniliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehrin altyapısını yenilemek için düğmeye bastı. BASKİ ekipleri, Manyas’ta 60 yıl önce döşenen asbestli boruları insan sağlığına olan zararları nedeniyle değiştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde eskimiş ve kullanım ömrünü yitirmiş şebeke hatları dahil olmak üzere tüm altyapıyı yenilemek için harekete geçti. Beraberinde CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ile Manyas’ta konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Akın, yoğun bir çalışmanın ardından BASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin 3 kilometre uzunluğundaki asbestli boruları değiştirdiğini söyledi.

Tüm Balıkesir'in kanserojen etkisi bulunan asbestli borulardan arındırılacağını söyleyen Akın, şunları kaydetti:

“Altyapı eksiklerimize dair detaylı bir çalışma yaptık. Tüm Balıkesir'in sadece röntgenini çıkarmadık, MR’ını çektik. Altyapısı kötü olan bir kent, gelişime hiçbir zaman açık olamaz. Bu çalışmalarda 50-60 yıllık borulardan oluşan bir altyapısı olduğunu gördük Balıkesir'in. Bugün de Manyas'tayız, 60 yıllık borular burada da mevcut. Buraya önceki yıllarda yatırım adına hiçbir şey yapılmamış. Bu kentin bir evladı olarak vicdanım sızlıyor. Nereye gitti bu memleketin paraları? Bu soruyu sormak için buradayım.

Milyarlarca lira BASKİ için kredi çekilmiş. BASKİ, borç yükünün altına sokulmuş ama ortada yatırım diye bir şey yok. Eski yönetimin bize bıraktığı ağır borç yüküne rağmen, asla ve asla vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Bakın, Manyas'ta 3 bin metre asbestli yani zehirli boruların alternatifi olan hatları çektik ve tamamladık. Depomuzu da yeniledik 1 ay içinde onu da hizmete sunacağız. İstersen yapılıyor. Milletin paralarını, babalarının paralarından daha rahat harcarlarsa 60 yıllık asbestli borularla vatandaşı zehirlerler. Onun için soruyorum ne yaptınız bu paraları diye. Ortada bir şey yok. Eskimiş, ekonomik ömrünü yitirmiş kangren haline gelmiş bu hatları en kısa sürede yenileyeceğiz. Tüm ilçelerde bu asbestli boruların değişimini tamamlayacağız. Halkımız bize güvensin.”

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER