Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Bakan Yerlikaya, Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu

This browser does not support the video element.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın ailesine taziye için geldiği Sivas'ta her türlü suça karşın mücadelenin devam edeceğini belirterek, Suç ve suçlarla mücadele hiçbir zaman hiçbir zaman durmadan, duraksamadan, İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin kahraman mesai arkadaşlarımla beraber çalışmaya devam edeceğiz, durmayacağız, duraksamayacağız dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya çeşitli programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a geldi. Bakan Yerlikaya ilk olarak kent merkezinde bir otelde düzenlenen güvenlik toplantısına katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen güvenlik toplantının ardından Bakan Yerlikaya, Ümraniye'de Dudullu Polis Merkezi'nde motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alınan ve hakkında 26 ayrı suç kaydı olduğu belirlenen Yunus Emre Geçti'nin (19) polis merkezinden kaçtıktan sonra yakalanması sırasında çıkan arbedede silahla ateş etmesiyle şehit olan Şeyda Yılmaz'ın Sivas'ta bulunan anne-babası Nurgül-Mehmet Yağlı çiftine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, Şehit kızımız Şeyda Yılmaz. Anne, baba, kardeşleri, tüm akrabaları komşularıyla başsağlığı için ziyaret ettik. Kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun derecesi ali olsun. Son derece metin bir baba, anne görmekten dolayı mutluyum. 'Vatan sağ olsun' sözü dillerinden düşmüyor. Böyle aileler, böyle anne ve babalar böyle evlatlar yetiştirdiği müddetçe Allah'ın izniyle devletimiz milletimiz her zaman bir beraber, kardeşliğimizin de hep Allah'ın izniyle daim olacağına ben yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da Mehmet abiyle, anneyle taziye başsağlığı için görüşecek. Şeyda kızımıza gerçekten çok üzüldük biz. Ciğerimiz yandı dedi.

'DURMAYACAĞIZ, DURAKSAMAYACAĞIZ'

Suç ve suçlarla mücadele hiçbir zaman hiçbir zaman durmadan, duraksamadan devam edeceğini ifade eden Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin kahraman mesai arkadaşlarımla beraber çalışmaya devam edeceğiz, durmayacağız, duraksamayacağız. Terör, terörün her türlüsüyle, organize suç örgütleriyle uyuşturucu, zehir tacirleriyle, bunlarla mücadelemiz hiçbir zaman bitmeyecek. Çünkü biz milletimize söz verdik. Kim suç işlemekte kibirleniyorsa, kendini milletimizin iradesinden daha üstün görüyor. Hiç kusura bakmasınlar. Onları, polisimle, jandarmamla, sahil güvenliğimle yakalayıp, götürüp adaleti teşhir etmekte biz kararlıyız. Bugüne kadar bunu yaptık. Bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin huzuru için gece gündüz demeden uğraşıyoruz, gayret gösteriyoruz, çalışıyoruz ve benim milletim, benim insanların huzuru hak ediyor. Çünkü iyi niyetini, hayır duasını, kendisine hizmet eden, başta güvenlik birimleri, Mehmetçik olmak üzere hep diyoruz ki 'Allah ayağınıza taş değdirmesin. Sizinle beraberiz' diyor. Ben buradan vatandaşlarımıza tekraren şu sözü vermek istiyorum. 600 bin içişleri ailesindeki arkadaşlarımızla beraber sizin desteğiniz ve sizin o güzel hayırlı dua layık olmak ve sizin huzurunuz için mücadeleye durmadan, duraklamadan devam edeceğiz. Şeyda kızımızın tekrar mekanı cennet, derecesi ali olsun diyoruz. Ona da sözümüz, ona da sözümüz suçlularla, organize suçlarla mücadele onun duası, onun da şefaatiyle hiçbir zaman durmadan devam edecek diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, daha sonra Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın kendisi gibi polis olan eşi Semih Yılmaz'ın evini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ziyareti sırasında şehit Şeyda Yılmaz'ın babası Mehmet Yağlı ile telefonda konuştu. Erdoğan, "Başımız sağ olsun, Allah sabırlar versin. Tüm aileye başsağlığı dileklerimi iletirseniz çok memnun olurum. Allah yar, yardımcınız olsun" ifadelerini kullandı.

Şeyda Yılmaz'ın babası Mehmet Yağlı ise "Allah sizlere de sağlık, sıhhat, afiyet versin. Allah razı olsun, devletimizi her türlü kötülükten korusun Rabb'im" dedi.

'SEVDALARI VATAN UĞRUNA YARIM KALDI'

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2 Eylül Pazar günü Ümraniye'de şehit edilen kahraman polisimiz, Şeyda Yılmaz'ın Sivas'taki baba ocağını ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şehidimizin babası Mehmet ağabeyimizle telefonda konuşarak taziyede bulundu. Şeyda kızımızın babası Mehmet ağabeyimiz, annesi Nurgül ablamız ve kıymetli ailesiyle birlikte şehidimiz için dua ettik. Şehit polisimiz Şeyda Yılmaz'ın kendi gibi polis olan eşi Semih Yılmaz'ı ve ailesini de ziyaret ettik. Şeyda-Semih çiftimiz henüz 1 yıllık evliydi. Hayalleri vardı ama Semih'in söylediği gibi sevdaları vatan uğruna yarım kaldı. Şeyda kızımız emniyet teşkilatımızın kahraman bir mensubuydu. Kahramanca çatışırken şehit edildi. Aziz hatırasını asla unutmayacağız. Şeyda'mız milletimizin kalbinde yaşamaya devam edecek. Şehidimizin makamı ali olsun" ifadelerini kullandı.

VALİ, BELEDİYE BAŞKANI VE ESNAFI ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ailesine taziye ziyaretinin ardından Sivas Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Yılmaz Şimşek ile bir araya gelen Bakan Yerlikaya, kentle ilgili bilgiler aldı. Daha sonra Sivas Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Yerlikaya, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ile bir araya geldi. Bakan Yerlikaya ve beraberindekiler, daha sonra da kent merkezinde Atatürk Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Karşılaştığı çocuklarla da yakından ilgilenen Bakan Yerlikaya, bol bol oyuncak hediye etti. Bakan Yerlikaya, ardından kentten ayrılıp Ankara'ya gitti.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER