Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti'nin 1999 yılından bu yana İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşme talebinin kendilerine ulaştığını bildirdi.
Öcalan'ın 'terör suçundan' hüküm giymesi sebebiyle milletvekillerinin görüşme talebinin Adalet Bakanlığı'nın iznine bağlı olduğunu anımsatan Tunç, "Dilekçe değerlendiriliyor. Terör suçlusu olduğu için Adalet Bakanlığı'nın iznine tabi" dedi.
Tunç, şunları söyledi:
"Cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların nasıl görüştürüleceğine dair bizim yönetmeliğimiz var. Bu kapsamda, cezaevlerindeki görüşmeler gerçekleşiyor, kanun ve yönetmelik çerçevesi içerisinde. geçtiğimiz ay, terörist başıyla, bir DEM parti milletvekili görüşmüştü. Tabii dün de, DEM parti, genel başkan ve eş başkanı dilekçe verdiler. Bu dilekçe değerlendiriliyor. Terör suçu olduğu için Adalet Bakanlığı'nın iznine tabii. Bu konuyu değerlendiriyoruz. Dün dilekçe verdiler. Değerlendiriyoruz arkadaşlar. Yani bunun makul bir sürede yanıtı verilir."