Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Yasa dışı Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'da Filistinlilerin ev ve araçlarını kundakladı

İsrailliler, dün Batı Şeria'nın Kalkilya kentine bağlı Cit köyüne baskın düzenleyerek bir Filistinliyi öldürdü, Filistinlilere ait evleri ve arabaları ateşe verdi.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, dün işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkilya kentinde yer alan Cit köyüne yaptıkları baskın sırasında bir Filistinliyi öldürdü, Filistinlilere ait evleri ve arabaları ateşe verdi.

Evi ve arabası kundaklanan Filistinli Mahmud es-Südde, dün akşamüstü yerleşimcilerin toplanıp iki arabayı ateşe verdiklerini ve suyun yetersiz gelmesi sebebiyle yangını söndüremediklerini ifade etti. Yasa dışı yerleşimcilerin silahlarla geldiklerini ve kendilerine silah doğrulttuklarını aktaran Mahmud, yerleşimcilerin yaklaşık 100 kişi olduklarını ve çok güçlü oldukları için halkın bölgeden kaçmaya başladığını dile getirdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den beri İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 633 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 5 bin 400 Filistinli yaralandı.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER