Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Google telefonları dinleyecek

Arama motoru Google yeni yapay zeka modeli Gemini Nano ile ‘dolandırıcılık’ önleme özelliği olarak telefon konuşması dinleyip şüpheli etkinlik tespiti yapılırsa arama sırasında uyarı vereceğini duyurdu.

Google, yeni yapay zeka modeli Gemini Nano’yu tanıtma hazırlığına başladı.

Tanıtım sırasında duyurulan bir özellik dikkat çekti. Buna göre, Android kullanıcılarına daha güvenli bir iletişim ortamı sunmak için telefon konuşmalarını dinleyecek ve banka bilgisi ya da kişisel bilgi istendiği durumlarda dolandırıcılık girişimi olarak algılayıp görüşmenin ortasında uyarı verecek.

Google söz konusu özelliği tanıtırken şu ifadelere yer verdi:

“Gemini Nano sayesinde Android, sosyal güvenlik numaranızın ve banka bilgilerinizin istenmesi gibi şüpheli bir etkinlik tespit ettiği anda sizi aramanın ortasında uyaracaktır. Önümüzdeki aylarda daha fazla haber için bizi takip etmeye devam edin”

Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda net bir tarih verilmese de, bu yıl içinde aktif hale getirilmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER