Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

AKP'ye yakın Yenişafak yazarı: Erdoğan'ın diploması kayıp

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasının kayıp olduğunu ileri sürdü.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili gazeteci Rafael Sadi’nin "Üniversitede 4 sene aynı sırada beraber okuduk" sözleriyle yeniden başlayan tartışmayı köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için dört yıllık bir üniversiteden mezun olmanın şart olduğunu hatırlatan Çelik, bu tartışmanın her seçim döneminde yaşandığını dile getirdi.

Çelik, “Erdoğan’ın üçüncü cumhurbaşkanı kez seçilmesini önlemek için ‘Biz söyledik biz inandık. Siz de inanın’ kampanyasına bir kez daha başladılar” ifadesini kullandığı yazısında şunları kaydetti:

"(...) Diploma tartışması 2011’de Ekşi Sözlük’te başlığa taşınmış.

Erdoğan’ın Başbakan olduğu yıllar... Bu tarihte yine diploma iddiaları gündeme gelmiş ve Marmara Üniversitesi de Erdoğan’ın talebi ile diplomanın duplikatasını düzenleyerek teslim etmiş. Duplikata medyada yer alınca da 'altında imza yok bu belge sahte' denildi.

'BU TALEPTEN ANLAŞILIYOR Kİ; ERDOĞAN'IN DİPLOMASI KAYIP'

Oysa duplikata imzasız düzenlenir. Diploma olarak kullanılmak üzere, hak sahibinin -çalınma, kayıp gibi nedenlerle- talebi üzerine verilir ve resmi belgedir. Bu talepten anlaşılıyor ki; Erdoğan’ın diploması kayıp.

'DİPLOMAYI 1991'DE ALMIŞ'

'Ülkenin Cumhurbaşkanı’nın diploması nasıl kayıp olur' diyenler olacaktır? Yanıtını tarih veriyor. Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nden lisans diplomasını zamanın dekanı ve rektörü tarafından imzalı 01.11.1991 tarihinde almış. Yani henüz belediye başkanı olmadan 3 yıl önce.

Dönelim Erdoğan’a verilen diploma yerine geçen duplikata örneğine. Bu resmi evrakın ön yüzünde, diplomanın ilk suretinde imzası bulunan dönemin dekanının ve rektörünün imzası bulunmaz. Bunun yerine yalnızca adları, soyadları ve unvanları yer alır. Yine duplikatanın ön yüzünün üst kısımda kırmızı renklerle 'Duplikata' kaşesi basılı olur. (...)"

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER